Esther heeft een missie!

Esther Monfils is het gezicht achter de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes. Zij is orthopedagoog leerproblemen. Zij is NVO- en SKJ-geregistreerd en heeft een diagnostische aantekening. Esther heeft in het basisonderwijs gewerkt als juf, remedial teacher en intern begeleider. Misschien ken je haar ook van Breinhelden, doordacht werken aan executieve functies. Esther werkt bij De Praktijk4Kids, waar zij diagnostiek en behandeling van leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen bij kinderen verzorgt. Zij heeft veel ervaring met kinderen waarbij het leerproces stagneert of net even anders verloopt dan dat verwacht wordt. Esther heeft het stokje van de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes overgedragen gekregen van Els Roessingh-van Iterson, de bedenkster van deze methode. 

 

Visueel naast een denkkader
De Tafelmethode met Stoplichtkaartjes is ontwikkeld door Els Roessingh-van Iterson, een Haagse juf die veel kinderen met leerproblemen begeleidde die moeite hadden met het leren van de tafels. Els ondervond dat deze kinderen naast een auditieve en visuele ondersteuning ook baat hadden bij een denkkader aan de hand waarvan zij de tafels konden uitrekenen. Zodoende kwam de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes tot stand, die in de volksmond ook wel bekendstond als de Stoplichtmethode.

 

Succesvol en efficiënt
Els heeft jarenlang én met succes kinderen kunnen begeleiden met haar methode. Toen Els in 2008 met pensioen ging, gaf ze het stokje van de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes over aan haar toenmalige collega Esther Monfils die de methode verder uitgewerkt heeft. In 2012 en 2013 schreef Esther artikelen voor het Tijdschrift voor Remedial Teaching over deze methode. Met deze website zet Esther het werk van Els voort. Zo kunnen veel kinderen de tafels leren met deze efficiënte methode.

 

Voor ieder kind toegankelijk
Esther vindt het belangrijk dat de methode voor alle kinderen toegankelijk is! Dat was ook altijd de bedoeling van Els. Daarom kun je de basis van de methode (losse downloads en handleiding) op deze website GRATIS verkrijgen.

 

Gemak dient de mens!
Zie je het niet zitten om alles zelf te downloaden? Of ontbreekt het je aan tijd? Dan is de 15-euro-deal iets voor jou! Voor dit kleine bedrag rolt al het downloadbare materiaal in één keer jouw mailbox binnen! Dat bespaart je veel tijd! Komt er in de toekomst nieuw materiaal bij? Dan hoef jij de site niet af te speuren! Je ontvangt het één keer via een exclusieve nieuwsbrief.

 

Luister de podcast
Esther vertelt over haar missie in een podcast met Krachtige Leraar. Klik op de button om de podcast te beluisteren.

Met dank aan

gewoon GOEDE! websites