Mini-blog: schrijven op de kaartjes?

Als je werkt met de Stoplichtkaartjes, dan lijkt het handig om de sommen op de kaartjes te schrijven. Sommige gebruikers vertellen me vol trots dat ze dit doen. In mijn trainingen vertel ik dat ik daar niet zo’n voorstander van ben. Ik leg je graag uit waarom. Stel je voor: je begint bij een tafel en zet voor het eerst de stoplichtkaartjes in. Door de sommen op de kaartjes te schrijven, koppel je de sommen van die tafel aan de kaartjes. Dat is niet wenselijk. Je wil immers dat de kinderen leren dat de kaartjes universeel zijn voor alle sommen, dus ook voor de andere tafels. Ik schrijf om díe reden niet op de kaartjes, maar plaats, en alleen als dat nodig is, een tafelsomkaartje onder het gekleurde kaartje. Deze kun je namelijk ook weer makkelijk weghalen als het niet meer nodig is.

Heeft de leerling die jij begeleidt moeite met de positionering van de kaartjes en/of overziet hij de rij niet? Dan kun je alleen het volgende op de kaartjes schrijven. Zo blijven de kaartjes universeel voor alle tafels.

Als je schrijft, en echt alleen als het nodig is, doe het dan zoals hierboven!

Succes met het oefenen van de tafels. Een training of webinar is een waardevolle aanvulling op alles wat je op de website vindt. Zo kun je de methode goed inzetten. In de webshop vind je handige materialen en pakketten. Heb je een vraag? Kijk bij de FAQ’s . Misschien wordt jouw vraag daar wel beantwoord. Zo niet, neem contact met mij op!

Esther Monfils

Esther Monfils

Esther Monfils is het gezicht achter de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes. Op www.stoplichtkaartjes.nl deelt zij ruim 280 gratis downloads voor het leren van de tafels met deze methode. Esther is orthopedagoog leerproblemen en heeft jarenlang voor de klas gestaan. Op de website vind je ook informatie over de training en webinar! Een aanrader als je meer wilt weten over deze methode!