Downloads - Tafels flitsen

De tafels leren en flitsen gaan hand in hand! Je vindt hier flitsmateriaal met de kleurondersteuning van de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes. Laat kinderen in tweetallen werken als je daartoe de mogelijkheid toe hebt en zet de coöperatieve werkvorm flitsen in. Je leest erover in dit blog.

Gratis handleiding

De downloadbare materialen kun je nog beter inzetten met behulp van de gratis handleiding.

Met de gratis handleiding ben je er zeker van dat je de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes goed inzet. Het enige wat ik je in ruil terugvraag zijn je gebruikersgegevens zodat ik je af en toe kan mailen. Net als jij, houd ik niet van spam en uitschrijven is supermakkelijk!

15-euro deal

Op deze website kun je meer dan 350 GRATIS downloads vinden. Maar het downloaden ervan is een flink karwei!

Daarom bied ik je de 15-euro-deal aan, waarbij je alle downloads in één keer toegestuurd krijgt en jij jezelf flink wat downloadtijd bespaart. Dat is een goede deal! Klik op onderstaande button en bestel de 15-euro-deal! Na betaling ontvang je een downloadlink in jouw account.

Hier vind je digitale flitsbestanden. Heel handig voor gebruik in de klas, maar ook voor gebruik bij remedial teaching of thuis. Het is heel goed mogelijk om alleen de digitale oefenbestanden te gebruiken. De ervaring leert echter dat het flitsen met echte kaartjes heel fijn werkt. Combineer het dus!

Werk met een klein groepje leerlingen of laat leerlingen met elkaar flitsen. Gebruik eventueel wisbordjes om antwoorden op te laten schrijven en later te controleren. Het is goed om niet alleen antwoorden te laten zeggen, maar ook om deze op te laten schrijven en hier snelheid in te krijgen.

Flits eerst met de kaartjes met kleurondersteuning en daarna pas met de gekleurde kaartjes.