Downloads - Materialen

Op deze pagina kun je verschillende materialen vinden om het werken met de Tafelmethode nog fijner te maken. Deze materialen hebben een ondersteunende en versterkende functie. Denk aan een tafelkaart of stappenkaart. Scroll gauw door naar onder en bekijk de materialen.

Gratis handleiding

De downloadbare materialen kun je nog beter inzetten met behulp van de gratis handleiding.

Met de gratis handleiding ben je er zeker van dat je de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes goed inzet. Het enige wat ik je in ruil terugvraag zijn je gebruikersgegevens zodat ik je af en toe kan mailen. Net als jij, houd ik niet van spam en uitschrijven is supermakkelijk!

15-euro deal

Op deze website kun je meer dan 350 GRATIS downloads vinden. Maar het downloaden ervan is een flink karwei!

Daarom bied ik je de 15-euro-deal aan, waarbij je alle downloads in één keer toegestuurd krijgt en jij jezelf flink wat downloadtijd bespaart. Dat is een goede deal! Klik op onderstaande button en bestel de 15-euro-deal! Na betaling ontvang je een downloadlink in jouw account.

Het is uiteraard ook mogelijk om zelf kaartjes te maken. Gebruik hiervoor rood, oranje en groen papier. Snijd het papier in het gewenste formaat. Zorg dat je drie rode, vier oranje en drie groene kaartjes hebt.

Lamineer vervolgens, zodat je langer plezier hebt van de kaartjes.

Je vindt kant-en-klare kaartjes in de webshop. Neem eens een kijkje!

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Denk aan een tafelkaart, boosterbuttons en een algemene stappenkaart. Er zijn ook kaarten waar de stappen per tafel weergegeven zijn. Kijk gauw verder.

De 100 tafelsommen in de tafels 1 t/m 10 hebben maar 42 antwoordmogelijkheden. Dat kan een eye-opener zijn voor kinderen die als een berg op zien tegen al die sommen.

Gebruik de getallenlijn op het digibord of print de getallenlijn uit. Gebruik eventueel nog concreet materiaal om de sprongen te verduidelijken. Er zijn ingevulde en blanco getallenlijnen.

Het verdient aanbeveling om de getallenlijnen logisch aan te bieden; na de tafel van 2 is het logisch om die van 4 en daarna die van 8 aan te bieden. Zo zijn 3 - 6 - 9 en 5 -10 ook logische opeenvolgingen.

Met een concrete representatie kun je de tafels inzichtelijk maken.

Kleurplaten blijven leuk! Er zijn twee varianten. Kijk snel verder.

Op de weekkaarten is zichtbaar hoeveel weken er nog geoefend moet worden. Leuk om af te vinken. Een sticker plakken op de week die afgerond is, kan ook!

Als je alle materialen in doosjes doet dan is het handig dat je daar etiketten op kunt plakken. Ook daar is aan gedacht hoor!