Downloads - Dit moet eerst

Om de tafels te leren moeten kinderen enigszins rekenvaardig zijn. Er zijn een aantal rekenvaardigheden die zij reeds onder de knie moeten hebben. Het is niet mogelijk om het leren van de tafels los te zien van het andere rekenen: het is één van de puzzelstukjes. Voor het leren van de tafels met de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes betekent dat, dat het leren ervan pas zin heeft als de kinderen de volgende onderdelen enigszins beheersen:

 

Gratis handleiding

De downloadbare materialen kun je nog beter inzetten met behulp van de gratis handleiding.

Download deze om er zeker van te zijn dat je de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes goed in zet! Het enige wat ik je in ruil terugvraag zijn je gebruikersgegevens zodat ik je af en toe kan mailen. Net als jij, houd ik niet van spam en uitschrijven is supermakkelijk!

Downloads

Splitsingen

Lamineer de bladen en knip de kaartjes uit. Flitsen maar! Gebruik concreet materiaal indien nodig. Kopieer het bestand twee keer en speel er memory mee. Ook leuk voor thuis!

Er zijn ook digitale splitsbestanden. Gebruik de pijltjestoets. Gebruik in Acrobat de Volledig scherm-modus, te vinden onder Beeld.

Tafelmethode-met-Stoplichtkaartjes_Splitsingen-van-2-flitskaartjes

Erbij- en erafsommen

In elke tafel zitten een aantal sommen 'verborgen'. Met onderstaande downloads oefenen de leerlingen de sommen in de genoemde tafel.

Voeg setjes samen als kinderen ze afzonderlijk beheersen en eindig met een stapel waarbij je alle erbij- en erafsommen door elkaar flitst.

Tafelmethode-met-stoplichtkaartjes_Erbij-en-erafsommen-in-tafel-van-1-1

Halveren en verdubbelen

Laat leerlingen halveren (h) of verdubbelen (v). Gebruik eventueel concreet materiaal waarbij je het flitskaartje neerlegt. Print, lamineer, knip en flits!

Er zijn ook digitale flitsbestanden. Gebruik de pijltjestoets. Gebruik in Acrobat de Volledig scherm-modus, te vinden onder Beeld.

Tafelmethode-met-Stoplichtkaartjes_Halveren-en-verdubbelen-blad-1-1