Downloads - Dit moet eerst

Om de tafels te leren moeten kinderen enigszins rekenvaardig zijn. Er zijn een aantal rekenvaardigheden die zij reeds onder de knie moeten hebben.  Het is niet mogelijk om het leren van de tafels los te zien van het andere rekenen: het is één van de puzzelstukjes. Voor het leren van de tafels met de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes betekent dat, dat het leren ervan pas zin heeft als de kinderen de volgende onderdelen enigszins beheersen:

Het betreft hier Fase 1 van de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes. De downloadbare materialen kun je nog beter inzetten met behulp van de gratis handleiding. Download deze om er zeker van te zijn dat je de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes goed in zet! Het enige wat we je in ruil terugvragen zijn je gebruikersgegevens zodat we je af en toe kunnen mailen. Net als jij, houden wij niet van spam en uitschrijven is supermakkelijk! Geen zin of tijd om alles zelf te downloaden: dan is de 10-euro-deal iets voor jou.

Splitsingen (fase 1)

Lamineer de bladen en knip de kaartjes uit. Flitsen maar! Gebruik concreet materiaal indien nodig. Kopieer het bestand twee keer en speel er memory mee. Ook leuk voor thuis!

Er zijn ook digitale splitsbestanden. Gebruik de pijltjestoets. Gebruik in Acrobat de Volledig scherm-modus, te vinden onder Beeld.

Erbij- en erafsommen (fase 1)

In elke tafel zitten een aantal sommen 'verborgen'. Met onderstaande downloads oefenen de leerlingen de sommen in de genoemde tafel. Voeg setjes samen als kinderen ze afzonderlijk beheersen en eindig met een stapel waarbij je alle erbij- en erafsommen door elkaar flitst.

Print elk bestand twee keer uit! Je kunt er dan ook memory mee spelen! Als kinderen nog steun hebben aan concreet materiaal kun je hen als je een kaartje toont ook de som met materiaal laten leggen.

Er zijn ook digitale flitsbestanden. Gebruik de pijltjestoets.

Gebruik in Acrobat de Volledig scherm-modus, te vinden onder Beeld.

Halveren en verdubbelen (fase 1)

Laat leerlingen halveren (h) of verdubbelen (v). Gebruik eventueel concreet materiaal waarbij je het flitskaartje neerlegt. Print, lamineer, knip en flits!

Er zijn ook digitale flitsbestanden. Gebruik de pijltjestoets. Gebruik in Acrobat de Volledig scherm-modus, te vinden onder Beeld.