Downloads - Dit moet eerst

Om de tafels te leren moeten kinderen enigszins rekenvaardig zijn. Er zijn een aantal rekenvaardigheden die zij reeds onder de knie moeten hebben. Het is niet mogelijk om het leren van de tafels los te zien van het andere rekenen: het is één van de puzzelstukjes. Voor het leren van de tafels met de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes betekent dat, dat het leren ervan pas zin heeft als de kinderen de onderstaande onderdelen enigszins beheersen.

YouTube video

Gratis handleiding

De downloadbare materialen kun je nog beter inzetten met behulp van de gratis handleiding.

Met de gratis handleiding ben je er zeker van dat je de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes goed inzet. Het enige wat ik je in ruil terugvraag zijn je gebruikersgegevens zodat ik je af en toe kan mailen. Net als jij, houd ik niet van spam en uitschrijven is supermakkelijk!

15-euro deal

Op deze website kun je meer dan 350 GRATIS downloads vinden. Maar het downloaden ervan is een flink karwei!

Daarom bied ik je de 15-euro-deal aan, waarbij je alle downloads in één keer toegestuurd krijgt en jij jezelf flink wat downloadtijd bespaart. Dat is een goede deal! Klik op onderstaande button en bestel de 15-euro-deal! Na betaling ontvang je een downloadlink in jouw account.

Lamineer de bladen en knip de kaartjes uit. Flitsen maar! Gebruik concreet materiaal indien nodig. Kopieer het bestand twee keer en speel er memory mee. Ook leuk voor thuis!

In elke tafel zitten een aantal sommen 'verborgen'. Met onderstaande downloads oefenen de leerlingen de sommen in de genoemde tafel.

Voeg setjes samen als kinderen ze afzonderlijk beheersen en eindig met een stapel waarbij je alle erbij- en erafsommen door elkaar flitst.

Laat leerlingen halveren (h) of verdubbelen (v). Gebruik eventueel concreet materiaal waarbij je het flitskaartje neerlegt. Print, lamineer, knip en flits!

Er zijn ook digitale flitsbestanden. Gebruik de pijltjestoets. Gebruik in Acrobat de Volledig scherm-modus, te vinden onder Beeld.