Downloads - Flitsen met kaartjes

Flitsen met kleurondersteuning

Flitsen, flitsen, flitsen, herhalen, herhalen, herhalen. Als de tafels moeilijk zijn dan moet je kilometers maken. Maak het oefenen leuk bijvoorbeeld door de volgende tips op de volgen: werk met een beheers- en een nog-even-oefenen-stapel, zet de coöperatieve werkvorm flitsen in, draai de flitsrollen om (het kind flitst bij jou!), leg de kaartjes gesloten kaartje voor kaartje verspreid langs de tafelrand en speel 'flitsrace' (draai aan de kaartjes, zeg het antwoord, terwijl je langs de tafel rent).

Flitsen zonder kleurondersteuning

Vanaf fase 7 wordt de kleurondersteuning losgelaten. Hier vind je dus flitskaartjes zonder de kleur. Doe de bestanden gauw in jouw winkelmandje. Na het voltooien van het bestelproces verschijnen ze in jouw account.

Flitsen op kleur

Bij deze kaartjes zijn de hele kaartjes gekleurd. Te gebruiken in fase 6. Je leest meer over de fasen in de handleiding. Deze kun je in de webshop bestellen. Ook deze is gratis.

Eerste stap naar deeltafels

Met het volgende bestand laat je kinderen nadenken vanuit het antwoord en welke tafels daarbij horen. Er zijn voor het antwoord 36 meerdere tafels die tot dat antwoord leiden (6 x 6, 9 x 4 en 4 x 9). Door op deze manier de tafel om te draaien maak je een 'natuurlijke' stap naar de deeltafels.

Deeltafels flitsen met kleurondersteuning

Na de keertafels zijn de deeltafels aan de beurt. Als de keertafels goed beheerst worden en kinderen begrijpen het omkeerprincipe dan zal het delen vlot verlopen. Hebben kinderen veel moeite met deeltafels? Check dan eerst of de memorisatie van de keertafels goed is.

Deeltafels flitsen zonder kleurondersteuning

Dit is de volgende stap. Na 'met kleurondersteuning' volgt natuurlijk 'zonder kleurondersteuning'.