Leer de tafels met de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes

Leer de tafels met de kleuren van het stoplicht. Met de kleuren groen, oranje en rood kun je de tafels van vermenigvuldiging (aan)leren. Ook kinderen die de tafels moeilijk vinden kunnen zo de tafels leren. Je leest op deze website hoe het werkt. Kijk gauw verder.

Download de verschillende materialen hieronder

Hieronder vind je de categorieën die leiden naar de downloads. 240+ downloads zijn het inmiddels.

Sticker-TIP

Ik raad je aan de handleiding te downloaden én de scholing te volgen, zodat je de methode nóg effectiever kunt inzetten.

Volg een scholing over deze methode

Ben je leraar in het basisonderwijs? Volg dan de lerarenlezing! Klik hier.

Ben je remedial teacher, leercoach, onderwijsassistent of andere onderwijsbegeleider/-ondersteuner en wil je ambassadeur worden? Volg dan de ambassadeurstraining! Meer informatie vind je hier.

Kom je er zelf niet uit en wil je gedegen begeleiding voor je kind of een leerling uit jouw klas? Dan kun je je wenden tot de erkende ambassadeurs van de Tafelmethode met Stoplichtkaartjes. Je vindt de ambassadeurs hier.

Ben je er klaar voor en wil je weten hoe het werkt?

"We hebben bij ons op school jouw methode ingezet voor een leerling die heel veel moeite had met automatiseren van de tafels. Ze koos zelf de tafel van 6, omdat ze die moeilijk vond en nu kent ze hem. Leuk om te zien hoe trots ze is met haar diploma"-- juf Leontine, de Maasoever.

"De Tafelmethode met Stoplichtkaartjes heeft goed geholpen bij het aanleren van de tafels bij mijn Afghaanse buurmeisje. Haar leerkracht zal blij zijn als ze na de vakantie op school komt en de tafels kent." -- Anneke Tuinema - Verwoerd, superbuurvrouw!

"Met ons middenbouwteam hebben we een online scholing gevolgd. Esther heeft ons in anderhalf uur alles verteld over haar methode en achterliggende principes. Echt een superhandige methode voor onze kinderen met leerproblemen en leerstoornissen" -- Juf Anna-Marjette en juf Alima, De Regenboog.

"Wat een degelijke opbouw. Ik werk op twee scholen. Dat betekent twee rekenmethoden! Bij beide sluit het goed aan. Ik ben fan!" -- Juf Soumya, groep 4/5 en groep 5.

"Ik werk met kleine groepjes kinderen op verschillende scholen. Voor het aanleren van de tafels gebruik ik deze methode. Succes gegarandeerd!" -- Kelly Kleinhof, RT-er.

"Wat fijn dat je in de handleiding uitlegt waarom deze kleuren zo belangrijk zijn voor het leren van de tafels. Ook het feit dat de getallenlijn basis is voor het leren van de tafels vind ik heel sterk. Dat sluit goed aan bij onze methode." -- Juf Desiray